Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли колеги закупили 159 на старо - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2.4 няма да ти е такава голяма трагедия в семейния бюджет, а ще и се радваш, 5те лева на 100 отгоре дето ще даваш ще са ти точно през шмайзера като взимаш на подбив 95% от автомобилите на пътя

---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:51 ----------

8 клапана са пълна загуба, и без това изсипвеаш едни добри пари наведнъж, поне вземи нещо дето ще те кара да се усмихваш
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Е ти направо ме разби

Първоначално публикувано от vladu Покажи съобщение
      добра темичка стана ...
      колкото и невероятно да Ви звучи - взех един суифт спорт за 30к.
      Двете ми Алфи си остават в автопарка.
      Колата, която ще взема или ще е 149 с ТБ или ще е истинска алфа с 6так от Арезе (просто искам бензин, а не фиатски дизели или холденски бензини)
      Колега честито ти Суифт.
      Но ти направо ме разби.
      Тука хората ти спретнаха 100 поста време
      да ти дадат обратна връзка за Алфа 159 и ти
      накрая написа, че си взел Суифт.

Аз лично нямам против тази марка и модел,
      но някак си да сравняваш Суифт, ако ще да е
      200 коня на тази база с Алфа 159 или 156 е просто
      немислимо.

Comment

• Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
        Колега честито ти Суифт.
        Но ти направо ме разби.
        Тука хората ти спретнаха 100 поста време
        да ти дадат обратна връзка за Алфа 159 и ти
        накрая написа, че си взел Суифт.

Аз лично нямам против тази марка и модел,
        но някак си да сравняваш Суифт, ако ще да е
        200 коня на тази база с Алфа 159 или 156 е просто
        немислимо.
        Е споко той вече кара Лексус и тая тема явно се развива бавно
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          аз вече имам 3 оферти и до средата на януари трябва да реша ... 1.9 8V JTD, 1.9JTS и 2.4JTD ...
          колите не са в България
          цените им са сравнително близки и на 3-те
          мисля си за 1.9 8V JTD-то защото ми е познат вече мотора и откъм динамика ще ми е достатъчен, все пак колата ще е ежедневна и ще се вози семейството ... пък и поддръжката ми е позната на този мотор .. за разхода на гориво знам че 159 си е лакома
          интересното при тази 1.9 която ми е оферирана е че е доста богато оборудването, а и 3-те коли са на по-точно 2 години .. ако някой е запознат с 1.9 бензина нека сподели все пак щото още размишлявам .. 2.4 определно мисля да го пропусна .. не ми трябват конски сили в този случай, а търся нормално обслужване на автомобила, съобразено що годе с разходите и приходите на семейството ми ...

Поздрави на всички и весело посрещане на 2010-та
          Ако ще е гарга да е рошава колега, многото коне можеш да ги караш да галопират, може и не. Малкото по лекинко трябва да ги насилваш като се наложи. Сигурно в Италия има и доста по евтини 159ки но разгледай и тези немските. На мен лично много ми допадат. От цената на сайта си вади ДДС то. Тоест нетна цена идва около 30хил. лева. Успех със закупуването на 159ка. http://www.autohaus-kasselmann.de/english.php
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Ако ще е гарга да е рошава колега, многото коне можеш да ги караш да галопират, може и не. Малкото по лекинко трябва да ги насилваш като се наложи. Сигурно в Италия има и доста по евтини 159ки но разгледай и тези немските. На мен лично много ми допадат. От цената на сайта си вади ДДС то. Тоест нетна цена идва около 30хил. лева. Успех със закупуването на 159ка. http://www.autohaus-kasselmann.de/english.php
            1.9 8в определено ще е доста муден на 159,на мен 16в-то вече ми се струва доста мъртъв
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              1.9 8в определено ще е доста муден на 159,на мен 16в-то вече ми се струва доста мъртъв
              определено си е така 1.9 си е слабичък за 159-ката може с чип да живне малко поне но няма да е като 2.4
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Как да разбираме това изваждане на ДДС!!! Ако се внася на фирма,може без това ДДС(сложна процедура в Германия),но в момента на продажба у нас СИ ДЛЪЖЕН да го платиш,а тук примерно е 20% при 19% в Германия.Иначе за покупка от физическо лице е задължително ДДС да е платено в съответната страна от ЕС.Нетната цена за която говориш важи за физически лица, но ИЗВЪН ЕС.Тези уточнения са важни,за да няма заблуди.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  е то ясно ми е че като предишните модели вървеж няма да има голям ... ама знам ли ... 2.4 ?! ... иначе цената и с транспорта идва около 23к .. а 1.9 8V си го знам що за стока е ..

п.п. колите са в Германия ..
                  п.п. никой не казва нищо за бензина ... некой, нещо ?!
                  Last edited by DiStefano; d.m.y г., 21:36.
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• точно този бензин има фабричен проблем с веригата
                    щом е от Германия силно е вероятно все пак да е сменена, но не е гаранция
                    май този мотор и в европейски ГМ-и рядко е слаган

относно 1.9 8V, имаме такава 159-ка дори е 116 коня, че е от Белгия и си върви съвсем прилично.

Comment

цените им са сравнително близки и на 3-те
                      мисля си за 1.9 8V JTD-то защото ми е познат вече мотора и откъм динамика ще ми е достатъчен, все пак колата ще е ежедневна и ще се вози семейството ...
                      Как може да се чудиш между 1,9 8в и 2,4 ?! Ако твоята 147 1,9 си върви прилично, то я натовари с още 300 кг. и виж как ще върви 159.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

• Е ако не е състезател човека и разликата в парите е прилична....що да не вземе 8в?

Аз лично като дойде време да се чудя, скачам на най-големия и мощен двигател, който ми е по джоба
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Как може да се чудиш между 1,9 8в и 2,4 ?! Ако твоята 147 1,9 си върви прилично, то я натовари с още 300 кг. и виж как ще върви 159.
                          ми ей така чудя се ...
                          щото след регистрацията на 2.4
                          не знам дали и 1000 лв ше ме оправят
                          за пърованчално обслужване ..
                          пък и с 2 деца съм ...
                          сега дай малко да им спра от яденето
                          щото на тате му се кара кола 200 коня ?!
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Младеж, щом въпросът е опрял до 1000 лева или изхранването на децата значи още ти е рано за такава кола... Нищо лично, не се обиждай, и при мен така се получи - исках да си я взема още лятото, но ме повлекоха разни други по-важни харчове и засега го отложих
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• 1.9 8V JTD мотора е доста муден за тази кола, а и разхода ще е ного по-голям от на 2.4 - факт. просто купето е доста тежко и са му малко 120 коня. При мен на 150 коня ми се струва, че може още бая да носи, а и разхода градско в София е 12/100 дизел каквото и да го правиш.
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

ми ей така чудя се ...
                                щото след регистрацията на 2.4
                                не знам дали и 1000 лв ше ме оправят
                                за пърованчално обслужване ..
                                пък и с 2 деца съм ...
                                сега дай малко да им спра от яденето
                                щото на тате му се кара кола 200 коня ?!
                                Взимай 1.9 8в,слягай чип и не го мислиПовярвай ми,че обслужването на 2.4 няма да ти излезне 1000 лв.На мен 1.9 16в,смених почти всичко,без 2 външни ролки и горивен филтър/защото има засега само оригинален и е 130 лв./в това число-ангренаж,ролки,водна помпа,въздушен,поленов,масло и филтър,външен ремък и една ролка/която я има само в Аутоиталия оригинал-22 лв./-390 лв.-цените са с отсътпка,после си взех и чистачки за 60 лв.

П.С.М/у другото лятото обслужвах ТИ-то 2.0 ТС-и ми излезна малко повече
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X